De Delftse Bevrijdingsdag

Muzikaal programma via livestream

Omschrijving

Op 8 mei 1945 rolden de Canadese bevrijders Delft binnen en daarmee was Delft bevrijd van de bezetters. Aanstaande vrijdag 8 mei 2020 stond er een geweldig mooi concert gepland van Cantarella Delft en Koninklijke Harmoniekapel Delft in de Nieuwe Kerk. Deze zal in 2021 alsnog plaatsvinden, maar deze speciale dag willen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Daarom presenteert de Gemeente Delft in samenwerking met Delftse artiesten, professionele musici en creatief conceptbureau De Burgemeesters een muzikaal programma vanuit de Nieuwe Kerk. Dit programma is live uitgezonden op 8 mei en is hieronder terug te kijken.

Diverse musici waren in verschillende samenstellingen te zien:
– Luca Warmer (zang)
– Paulinho Paes (gitaar)
– Dick Ronteltap (sax)
– Guus Westdorp (zang en piano)
– Jet van der Steen (zang)
– Esther W├╝stenhoff (viool)
– Frank Rutgers (cellist)
– Huub van de Velde (contrabas)
– Robert Jan Stips (zang en piano)

Deze uitzending is afgesloten met een mooie film over Het uur U, gemaakt door Archief Delft in samenwerking met Captains.

De Delftse Bevrijdingsdag was een productie van creatief conceptbureau De Burgemeesters in opdracht van de Gemeente Delft.

Programma: Alwin Snel
Videoregie: Roy Boersema
Camera: Roy Boersema en Styn Burkels
Technisch producent: Tim Dumaij
Audiotechnici: Tim Dumaij en Jefta van Schaik
Lichttechnicus: Arthur de Niet
Productie: Kaj Uhl
Productieassistent: Maurits Ongkiehong
Presentatie: Guy Verbeek
Catering: Maartje Tan en Pascalle Slingerland

Met dank aan: Stichting Behoud Oude en Nieuwe Kerk Delft, Gemeente Delft, PWAM Sound & Vision, Tjibbe Productions, NIOD, Erfgoed Delft, Captains, W. de Lange, A.J. Hinfelaar, Beeldbank WO2, Collectie Filmdienst Binnenlandse Strijdkrachten Delft, K. Kornaat, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Strellson Delft en in het bijzonder Hugo Overvoorde, Wilco Blaak en Carl Dam.

Over deze activiteit

Vrijheidsconcerten
Delft
8 mei
19:30 - 20:15
Ik ben aanwezig