Den Juisten Tijd

World Art Delft

Omschrijving

Beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland geven hun persoonlijke interpretatie op het thema vrij zijn. In samenwerking met Museum Vlaardingen en Kade 40 in Vlaardingen zijn 30 nationale en internationale kunstenaars geselecteerd om een werk te ontwikkelen met het thema het  Kairotische moment. Kairos is de god van het juiste moment, de juiste maat, van de interval en van de subjectieve ervaring van tijd, goed te onderscheiden van de lineaire kloktijd van zijn grootvader Chronos. Kairos wil zeggen: de tijd nemen. Belangrijk om in deze tijd stil te staan bij dit moment van 75 jaar vrijheid. Jongeren worden hierbij betrokken middels een educatief project. Hoe vrij ben jij…?

Met werk van: Akiko Suzuki-Heyward, Frans de Winter, Diederik Klomberg, Bea Last, Harry Schumacher, Helen Vergouwen, Karin de Visser, Jan Wagner, Frank Eerhart, Jan Radersma, Madeleine Wories, Mark van den Heuvel, Margot Hartford, Marcel van Zijp, Mélanie van Tienen, Paula Kouwenhoven, Roel Teeuwen, Michel Snoep, Dong Ye Kloppenburg, Ron Weijers, Sarantis Gagas, Tomasz Vetulani, Kouji Ohno, Wolfgang Brenner, Nico Hemelaar en Fenneke Hordijk.

Bas Vollebregt, Wethouder Cultuur, is blij dat er initiatieven met betrekking tot 75 jaar vrijheid toch doorgaan ondanks de vele maatregelen die veel culturele instellingen stilleggen in verband met het uitbreken van het coronavirus. Met de woorden “Dit is gekste opening die ik ooit heb gedaan, maar goed dat wij stilstaan bij het feit dat Delft 75 jaar geleden bevrijd is, op 8 mei om precies te zijn.” opende hij zijn speech voor een zeer klein publiek. Vanaf nu zal de tentoonstelling virtueel te bezoeken zijn via YouTube. De bijbehorende catalogus wordt op verzoek aan belangstellende toegezonden.

Het educatieve project is ook naar de situatie van deze tijd aangepast. Jongeren tot 16 jaar kunnen een vraag stellen aan mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. Dit kan gedaan worden door de vraag op te nemen met je smartphone en deze te mailen naar het World Art Delft met als onderwerp “Ik zou wel willen weten”. Alle vragen en antwoorden worden gebundeld in een minidocumentaire en op de website geplaatst van World Art Delft. De tentoonstelling is tot eind augustus te bezichtigen.

Over deze activiteit

Vrijheidsverhalen
Delft
1 mei t/m 31 augustus