Dodenherdenking

Dodenherdenking livestream

Omschrijving

Op maandag 4 mei worden burgers en militairen herdacht die op Nederlands grondgebied of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Ook in Delft.

Normaal wordt dit gedaan met herdenkingen op verschillende locaties in de stad om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar kunnen er natuurlijk geen grote bijeenkomsten plaatsvinden en biedt de Gemeente Delft een online alternatief aan.

Livestream
Dit jaar is de Dodenherdenking in Delft vanwege COVID-19 uitgezonden als in digitale vorm. Deze uitzending staat kort bij elke herdenkingslocatie stil met een voordracht, muzikaal optreden en een kranslegging door Burgemeester van Bijsterveldt. De burgemeester doet de volgende locaties aan: het Indiƫmonument op het Agathaplein, het monument op Begraafplaats Jaffa, het plaquette in de TU Aula, de Nieuwe Kerk en het monument op de Nieuwe Plantage.

De uitzending is hieronder te zien. De stille tocht is te zien tot 39 minuten en 12 seconden. Daarna start het officiƫle programma van de herdenking.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Dodenherdenking in Delft kunt u terecht op www.dodenherdenkingdelft.nl.

Over deze activiteit

Vrijheidsverhalen
Delft
4 mei
18:00 - 18:40