Theater na de Dam

Over hoop

Omschrijving

Op 4 mei presenteren Theater Na de Dam en De VAK in Delft ‘Over hoop’. Hiervoor verdiepten 15 jongeren uit Delft zich onder leiding van theatermakers en docenten van De VAK Remko Weijer en Alexa van der Velde in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun digitale onderzoek startte vanuit de vraag: wat geeft hoop wanneer alles onzeker is? Dit geldt ten tijde van de oorlog, maar zeker ook nu. Dit onderzoek vormt de basis voor het digitale platform met de titel ‘Over hoop’ met foto’s, filmpjes, hoorspelen en podcasts. ‘Over hoop’ is online te zien op de site van Theater na de Dam.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven. 

Onderdeel van het theaterplatform is een interview gehouden door Duco met Burgemeester van Bijsterveldt. De spelers hebben daarnaast ook wijze raad gevraagd aan hun grootouders.

Over deze activiteit

Vrijheidsverhalen
Delft
1 mei t/m 31 mei